Werkwijze

Wanneer u contact met een specialist opneemt, kunt u gelijk aangeven of u kiest voor gedragsadviezen of Bach bloesemremedies of een dierentolkgesprek. Als u nog geen keus heeft gemaakt, bespreken jullie met een therapeut wat voor uw situatie de beste keus is. Voor een uitgebreide omschrijving van elk van de methodieken, kunt u kijken op de desbetreffende webpagina.

Gedragsadvies bij probleemgedrag

Als is gekozen voor het gedragsadvies, zullen ze u een uitgebreide vragenlijst opsturen. Het kost wat tijd om deze lijst in te vullen maar ze hebben deze informatie nodig om zo goed mogelijk de oorzaak van het gedrag te achterhalen en daardoor een efficiƫnt en effectief advies te kunnen geven. De ingevulde vragenlijst zullen jullie tijdens het huisbezoek (of, als u dat liever wilt, tijdens een telefonisch contact) bespreken. In dat contact zal het merendeel van de adviezen al worden besproken. Tenslotte wordt een schriftelijk gedragsadvies opgesteld en naar u verstuurd. Tenzij u hier bezwaar tegen heeft, sturen ze ter informatie ook een kopie naar uw dierenarts (let ook op uw dierenverzekering, zoals een kattenverzekering). Na 3-4 weken nemen deze organisatie weer contact met u op om te bespreken welk resultaat de gedragsadviezen hebben gehad (follow-up). In de tussenliggende periode kunt u altijd contact opnemen per mail of telefoon met vragen en/of opmerkingen.

De adviezen die vanuit de praktijk worden gegeven, zijn gebaseerd op een zorgvuldige afweging van de opgedane informatie. Door de oorzaak van het gedragsprobleem zo goed mogelijk te achterhalen, kan een efficiĆ«nt en effectief advies worden gegeven. Hiermee wordt voorkomen dat u tijdenlang allerlei verkeerde ‘oplossingen’ uitprobeert.

Het opvolgen van het behandeladvies vraagt wel een behoorlijke inzet van de katteneigenaren. De adviezen moeten zeer consequent worden opgevolgd een goed resultaat op te leveren. En hoe langer een probleem bestaat, hoe langer het duurt voor de oplossing bereikt wordt.

Tijdens het huisbezoek en/of voor het versturen van het behandelplan dient minimaal de helft van de kosten te zijn betaald. 14 dagen na het follow-up contact moet het volledige bedrag zijn betaald.

Samenstellen Bach bloesemremedies

Indien u een combinatie Bach bloesemremedie wilt laten samenstellen, zullen jullie u eerst een vragenlijst opsturen. Na ontvangst van de ingevulde vragenlijst zullen ze u bellen om deze te bespreken. Tijdens dit gesprek kan nog preciezer worden bepaald wat de juiste combinatie voor uw katje is. Hierbij wordt gekeken naar het (probleem)gedrag van uw dier, de emotionele toestand en ook naar het karakter. Hierdoor kan een combinatie worden samengesteld die tot blijvend resultaat leidt. Vervolgens zullen de combinatieflesjes worden gemaakt op basis van de gekozen samenstelling. Deze flesjes kunnen worden verstuurd (dan komen er wel verzendkosten bij) en opgehaald. Van alle remedies waarvoor is gekozen wordt een korte beschrijving toegevoegd. De rekening wordt hier gelijk aan toegevoegd. Na ca. 2 weken nemen ze contact met u op om de effecten te bespreken. Eventueel wordt de combinatie dan bijgesteld, zonder kosten. Alleen een verzending van de flesjes moet dan betaald worden.

In overleg kunnen de diverse methodieken gecombineerd worden. De prijs kan dan ook worden aangepast.