Bach bloesemremedies

Bach bloesemremedies zijn, zoals de naam al aangeeft, essences van bloesems. Dr. Edward Bach (1886-1936) heeft 38 remedies ontwikkeld die gericht zijn op het herstellen van de balans in het algehele welzijn en die daarbij vooral werken op de emoties. Oorspronkelijk zijn deze remedies ontwikkeld voor mensen, maar dieren blijken heel sterk op een behandeling met Bach bloesemremedies te reageren. Het grote voordeel van deze remedies is dat het niet schadelijk is en vrijwel altijd veilig is te gebruiken naast andere medicatie. Om die reden heeft Annemieke Muis het diploma Bach Bloesem therapie bij dieren gehaald en is nog regelmatig onder de indruk van de makkelijke manier waarop je met deze remedies prachtige en snelle resultaten krijgt.

De bekendste combinatie is Bach Bloesem Rescue Remedie. Dit is een soort Eerste Hulp bij Trauma’s en ongevallen die uit 5 remedies bestaat. Dit zijn de beroemde gele flesjes die in bijna elke drogisterij te koop zijn. Maar er zijn veel meer toepassingsmogelijkheden voor de Bach bloesemremedies. Een therapeut kan een combinatie samenstellen die op de situatie, op de persoonlijkheid en gemoedstoestand is afgestemd.

Bach bloesemremedies kunnen worden ingezet als ondersteuning van gedragstherapie, maar ook als ‘medicatie’ bij situaties als:

– Angt en angstagressie
– Dominantie
– Verlatingsangst
– Onzekerheid
– Moedeloosheid
– Verhuizing/ logeren in pension

Als u contact opneemt met een specialist voor een advies m.b.t. Bach bloesemremedies, zullen ze u eerst een vragenlijst opsturen. De vragen die hierop staan geven hun de informatie die ze nodig hebben om de juiste remedie voor uw dier te bepalen. Nadat u deze vragenlijst heeft geretourneerd (wat gelijk geldt als opdrachtbevestiging), zullen ze contact met u opnemen om hem door te spreken en kunt u zo nodig de informatie nader toelichten. Op basis van de zo verkregen informatie wordt een passende combinatie van Bach bloesemremedies samengesteld die is afgestemd op het karakter van uw dier, de situatie waarin hij/zij zit en de huidige gemoedstoestand. Bij de flesjes ontvangt u ook een korte omschrijving van de werkzaamheid van de diverse remedies.